mandag 22. desember 2014

Julen nærmer seg.


Kjære blogglesere!

Julen nærmer seg med stormskritt i våre tusen hjem, lys er hengt ut, de fleste juleinnkjøp er unnagjort, julebaksten er i boks, lys i våre lykter. Ja nå kan julen bare komme!

Vi er så heldige og skal ha folk til pinnekjøtt lillejulaften, og da er det jo litt som skal stelles istand. Her om dagen fant jeg noen morsomme sukkulenter som var sprayfarget i sølv og med et dryss av glitter! Alt som glittrer i julen er bra. Selv syntes jeg kanskje de var litt mye, men etter jeg fikk surret litt mose rundt så blei jeg riktig så fornøyd med innkjøpet. Disse skal være med på julebordet vi skal ha 23 Desember.

Ååå som jeg gleder meg til fine pyntete bord, levende lys, hyggelige folk og god mat på bordet!
Kanskje jeg får "ånden over meg" og legger ut bilder av et ferdig dekket bord, selv elsker jeg å se bilder av pyntet bord og få inspirasjon fra andre. Hva med dere?

Mitt motto for julen er: Julen skal skinne! :)

-GlennM









fredag 12. desember 2014

Lykter av glass og servietter

Kjære blogglesere!

Julen nærmer seg med stormskritt, det er enda litt tid igjen med "julestria" før julefreden senker inn i de tusen hjem. For en nydelig tid vi er inne i, julen er simpelthen bare helt fantastisk!

Det er stadig noen nye utfordringer som står for tur! For noen helger siden så var jeg og ei venninne på julemessen på Lillestrøm og der så vi ei dame som hadde laget noen fine lysglass med motiver. De var kjempe flotte, og selvsagt så ble vi såpass inspirerte til å skulle lage våre egne.

Syntes de ble kjempe fine, og så enkelt og kunne lage selv. Tenkte jeg ville dele dette med dere, de er jo kjempe fine julegaver eller til enn selv!




Det du trenger er glasser (her kan du bruke norgesglass eller tomme syltetøyglass eller det du har for hånden), skolelim, pensel og fine servietter.


Start med å klipp opp serviettene slik at de passer rundt glassene (serviettene har som oftest flere lag, så dra lagene fra hverandre slik at du sitter igjen med den "delen" som det er trykk/motiv på). "Mal" på limet på glasset, anbefaler og lime ca halve glasset om gangen, for limet kan tørke litt fort.


Fest deretter servietten på glasset og trykk/klapp forsiktig inntil. Gjenta dette til du er helt rundt, slik at det er motiv rundt hele glasset (med litt overlapp på serviettene).


Mal deretter over serviettene med lim til slutt og la tørke.


Og vips så har du ferdige lyslykter, super dekorative og enkle å lage. Trur det havner noen slike under treet i år hos meg! :)

Ha en strålende 3.adventshelg!
-GlennM

onsdag 10. desember 2014

Adventsstake med krans.

Kjære blogglesere!

Adventstiden er i full gang og vi har allerede tent to lys i adventsstaken vår. Det har vært meningen at jeg skulle lagt ut dette bilde for en ukestid siden, men tiden flyr og jeg tenkte at jeg like gjerne gjør det nå!

Adventsstaker kan være så forskjellig, enten det er en ferdigkjøpt en eller en man har laget selv med kronelys, kubbelys eller telys. Min adventstake er en kombinasjon i år, der trelysestakene er kjøpt, men jeg har laget en krans som jeg har lagt rundt lysene slik at den er med på å danne adventsstaken. Derfor liker jeg å kalle den hjemmelaget!

Dette er en krans som er bundet av villvin greiner, samtidig som jeg har puttet inn noen greiner av kornell for å få inn litt naturlig farge i kransen. Jeg har dekorert den med kongler, svibler og frøstanden til noen iris som jeg har i hagen!

Hvordan ser din adventsstake/krans ut i år? :)
Ha en fortsatt fin førjul!

-GlennM









mandag 8. desember 2014

Fikenmarmelade innemellom mose og svibler.

Kjære Blogglesere!

Vi har allerede kommet et stykke ut i desember og snøen har enda ikke lagt seg i Vestfold, hvertfall ikke der jeg bor. 

Innemellom moser og sviber så er det plass til litt julebakst også. Jeg har alltid litt planer for julebaksten, men det er ikke bestandig alt blir som planlagt. Hittil så har jeg fått stekt opp en god runde med krumkaker, laget marsipankuler og laget en nydelig fikenmarmelade. (Om jeg får lov til å si det selv). 

Jeg er nok en av de som egentlig ikke er så glad i "kjøpemarsipan", men hjemmelaget går ned på høykant uten problemer. (Jeg har også tilsatt en skvett med Cognac i mine, dette burte du teste ut!)

Fikk smake av en kollega fikenmarmelade som hun hadde laget, og det smakte helt nydelig. Så etter jobb var det direkte innom butikken for å kjøpe inn ingrediensene.  




Oppskrift på Fikenmarmelade:

500g tørket fikener
3 dl vann fra bløtlegging
1dl Sitronsaft, fersk
2,5dl Sukker
2 Kanelstenger

La fikenene ligge i bløt i minimum 8 timer, del disse i mindre biter og ha i en kjele. Ha i vannet fra bløtleggingen og sitronsaft å la koke i ca 20 min. Rør deretter inn sukkeret og legg i kanelstengene. Kok uten lokk i 15 min. (Ha gjerne i litt Certo eller Pektin om du skal lagre syltetøyet).
Hell over på varme glass og nå er disse klare til å nytes over en deilig ost. Her går det i knekkebrød med Brie og fikenmarmelade om dagene.
Obs jeg tredobblet denne oppskriften, det syns jeg du også burte gjøre, for denne marmeladen får fort bein og gå på! :)

-GlennM

fredag 14. november 2014

Oppdatering av hønsehuset.



Kjære blogglesere!

Kveldene begynner å bli mørke og lange, det er stort sett mørkt når jeg drar til jobben og når jeg kommer hjem igjen! Da er det ekstra koselig og sette seg inn med tente lys og paden på fanget, for å sjekke ut diverse hønseslag som kan være aktuelle.

Nå er det skjedd stor forandring med hønsehuset siden sist. Har fått opp vindtettplater og sløyfer på hele bygget, samboerene har også fått på plass takplatene. Så nå kan snøen komme, værtfall i forhold til at hønsehuset er "tett". Utvendig så mangler det kledning, vinduer og dører, og innvending så mangler det meste foreløbig. Men det går fremover og må virkelig si at jeg er imponert over samboer`n! En stor hjertelig takk til han som oppfyller hønsedrømmen.

Beklager de litt mørke bildene, men det meste av arbeide blir gjort i helgen og på kveldstid! :)

Jeg trur jeg endelig har funnet ut av hvilken raser vi skal ha i huset, men alt kan jo forandre seg i forhold til tilgangen på rugeegg / kyllinger når huset er ferdig!

                                                                                              -GlennM

 


onsdag 12. november 2014

Vårens små gleder begynner i høst.

Kjære blogglesere!

Vårens små gleder begynner allerede på høsten. De fleste har kanskje lagt plantespaden på hyllen og ryddet vekk potter og kar, kan vel si at jeg har gjort det samme for en stund siden.

Noen ting har gått av å stå vinteren over for at det skal bli frodig og fint til neste sesong, som f.eks høstløk og å så stauder. Dette ble nemlig sist helg benyttet til, siste rest av høstløk ble satt ned i jorden, påskeliljer ble satt under frukttreet og tulipaner ble satt i potter. Ryddet vekk litt høstaktiviteter i drivhuset, slik at jeg hadde plass til å så stauder. Var så heldig at jeg fikk noen frø fra stauder av Den Lykkelige Hagen. Har allerede planer for hvor disse skal stå, så krysser virkelig fingrene for at dette skal gå bra. Nemlig første gang jeg sår stauder. Disse blir stående i drivhuset, slik at de får en kuldeperiode før de skal begynne å spire til våren. Kan hende de blir tatt inn før solen og varmen setter inn, slik at de får litt ekstra fart på seg.

Helgens små gleder og gjøremål er unnagjort, da er det bare å gjøre seg klar til neste! :)

-GlennM

fredag 7. november 2014

Høste og skamklippe

Kjære blogglesere!
Høsten og vinteren er kommet for å bli en stund i vårt langstrakte land, hagen har gått mer eller mindre i dvale. De fleste plantene har kastet sine blader og staudene er klipt ned.

I høst har jeg blitt veldig inspirert til å lage egene kranser, moseballer og annet snacks som naturen gir oss. Ut i skogen for å plukke kvister, kongler og mose, det er så utrolig mye man finner ute i naturen og det beste er at det er gratis!

Tar du turen ut i hagesentrene på denne årstiden  så kan du være heldig og komme over noen skikkelige kupp. Jeg har kjøpt di siste planten (hittil) 5 november, her er det både Eføy, Pieris, Serbergran, Sibirkornell og Einer. Alt dette på 70%, så her kan man være heldig og få mye for pengene. En del av disse planten skal jeg plante på utsiden av hagen, uti skogkanten. Slik at jeg kan høste og "skamklippe" de så mye jeg vil til høsten og vinterens aktiviteter.
Trur vel dette har blitt den siste turen for i år ut til hagesenteret for å kjøpe uteplanter.


Et lite tips: Er du redd for at du ikke rekker å plante alle plantene du kjøper seint på sesongen? Jeg setter alltid noen planter ute under verandaen til overvintring. Dette pga at jeg føler ofte at sesongen er slutt og hagen ikke har så stort fokus som før. Men de overlever stort sett bestandig og det er ikke ofte jeg har kastet planter. Og alltid greit med noen ekstra planter man har "glemt" når våren plutselig er her igjen!

-GlennM

tirsdag 28. oktober 2014

Et bidrag til en konkurranse.

Mitt bidrag til konkurransen til Furulund.
 
Kjære blogglesere!

Høsten har kommet for fullt, vinden uler langs husveggene og mesteparten av hagen har gått i "hi". Den trenger litt hvile til en ny blomstring igjen til våren.

Dagene blir satt av til litt innesysler og til hønsehus bygging. (Kommer stadig ett sted nærmere!) Kveldene blir tilbrakt på sofaen med pc`n i fanget for å inspisere andre hageblogger, det hender jo (ganske) ofte at jeg blir inspirert av andre. Og ja, det må da vel være lov til å "stjele" litt idéer fra hverandre?

Her om dagen kom jeg over en fantastisk fin blogg, bare navnet sier vel egentlig sitt, Furulunden. Hun har masse flotte bilder av blomster, busker og trær, et nydelig steinsatt parti og hun kommer med smarte tips og idéer på "gjør det selv" tips. Det virker også som hun har en forkjærlighet til Magnor Glassverk sin Boble vase fra Finn Schjøll. Hun har en konkurranse gående hvor man kan vinne Boble vasen, det eneste man trenger å gjøre er å sende inn et bilde av sin egen hage fra september/oktober, derfor har jeg valgt å kaste meg på denne runden.. Kanskje du vil gjøre det samme?
Mitt bidrag er fra inngangspartiet, siden stort sett resten av hagen nå ligger i dvale.

Jeg krysser fingrene og håper at du ønsker meg lykke til! :)

                                                                           -GlennM










mandag 27. oktober 2014

Høsten er mosetid!

Kjære blogglesere!

For meg så er høsten mosetid! Det å ha friheten til å ta på seg turskoa etter jobb, og gå en liten tur i skogen for og sanke inn litt mose. Det er høst i mine øyne! Under høst og jul så går det mye mose hjemme hos oss. Brukes til underlag i dekorasjoner, potter på utsiden, surring av Svibler og Amaryllis og ikke minst moseballer!

Moseballer er super fint og dekorativt å bruke i dekorasjoner. Legg de sammen med lys på et fat, eller rett og slett legg dem i noen potter. Kanskje du vil lage små runde baller og henge de på en dekorativ grein, som f.eks vrihassel eller vripil. Her er det bare fantasien som setter grenser.

I innlegget krans på et lysfat lovte jeg at jeg skulle komme tilbake til hvordan man lager moseballer. Her kommer en liten steg for steg anvisning på hvordan de lages.




Det du trenger for å lage mosekranser er mose, vikletråd/ståltråd avispapir og brødpose.
(vikletråd får du kjøpt i de fleste hagesenter eller blomsterbutikker)


Start med å krøll et og et avispapir og legg inn i brødposen. Trykk deretter avisene litt sammen i posen og lag en knute på posen. (I denne ballen så har jeg krøllet 4 doble sider med aviser).


Legg avis/plast ballen oppå et moseflak og form mosen rundt ballen.
 

Ta vikletråd og surr rundt mosen, slik at den setter seg pent inntil og får en fin form. Surr gjerne noen ganger rundt, slik at ballen holder formen og ikke går opp i skjøter. Fest til slutt tråden.


Vola! Så er moseballen ferdig, kjempe enkelt og dekorativt. Morsom aktivitet for store og små, så her er det bare å samle sammen alle tropper. Ta en hyggelig søndag ute i skogen for å samle litt mose, så kan dere lage moseballer når dere kommer hjem. Det må vel være en perfekt dag?
Da er det bare å sette igang å lage moseballer, lyng-baller, hjerter, pynt med kongler, sølvtråd, stjerner og alt annet du måtte ønske.
Ønsker dere lykke til!

-GlennM 









tirsdag 21. oktober 2014

Gresskartid!

Kjære blogglesere!

Dagene blir kortere og kortere når mørke kommer smygende. Man har da en liten unnskyldning for å trekke seg inn og tenne stearinlys, så for meg så er dette en nydelig tid med masse innekos.

Det skal vel sies at jeg er i overkant glad i lys når mørket faller på. På utsiden så har det allerede vært hengt opp lyslenker som dekor på trappen en god stund. Syntes lys i hagen er et punkt som kanskje blir litt fort glemt, eller det blir en enkel løsning. Man kjøper seg et par solcellelamper fra "Nille" og putter i et tilfeldig bed. Lampene står med et svakt lys og har egentlig ingen nytte eller funksjon.
For meg så er lyssetning en viktig del av hagen, og har derfor gode spotter som kommer på om kvelden som gir rikelig med lys. Dette skaper også en helt egen atmosfære i hagen.

Det er snart tid for halloween, kostymer, ekkelt godteri og gresskar. Personlig så er jeg ikke kjempe glad i de utskjærte gresskarene. Derfor har jeg i år valgt og gjøre det litt anderledes med gresskaret mitt.
 
 
 Gresskar kan være gøy og dyrke i sin egen hage eller så kan man kjøpe et fra butikken.
Jeg syntes gresskar er dekorativt i seg selv uten utskjæringer, men selvsagt så blir det mer spennende etter man har skjært det ut.


Legg gresskaret på siden og skjær ut et hull i bunnen, og grav ut innholdet av gresskaret.
Man kan også skjære ut toppen av gresskaret der stilken sitter og bruke dette som et lokk, men jeg syntes det er penere når toppen av gresskaret er helt.
(Om man ønsker så kan man lage noe av fruktkjøttet til gresskaret.)


Når gresskaret er hult så begynner utskjæringen. Her kan man velge om man ønsker skumle ansikter eller rett og slett bare lage seg et mønster. Den mest populære blant folk flest er vel et ansikt med et stearinlys inne i selve lykten? Men jeg velger å bruke en drill og lager meg et mønster i gresskaret.


Finn frem en lyslenke fra loftet eller kjelleren. Begynn og tre lysene en og en inn i hullene som du har borret. Skyv lysene helt inn til kanten av gresskaret, slik at lysene ligger jevnt med utsiden.

Dette er super lett og dekorativt, å noe som venner og naboer kommer til og kommentere.
Hvordan ser din favoritt lykt ut? Er det et skumelt ansikt eller et pent mønster?
Jeg ønsker deg lykke til med årets lykt. LA DET STRÅLE!

-GlennM




onsdag 15. oktober 2014

Krans på et lysfat


Kjære blogglesere!

For hver dag som går, så går det opp for meg at fritiden min er ganske så dyrebar. Det å gripe dagene og gjøre det du har lyst til!
Høsten er så frisk og deilig, og det eneste jeg har lyst til fortiden er å stå i drivhuset og være litt kreativ.

Det går stort sett i kranser og moseballer av ymse slag. Jeg skal komme tilbake med et blogginnlegg der jeg viser dere steg for steg hvordan man kan på en enkel og grei måte lage moseballer.

Det å kunne ha friheten til å gå på utsiden av døren etter jobb, ut i skogen for å plukke mose og annet naturmateriale er helt fantastisk. Plugge øreproppene i ørene og la musikken føre meg til andre steder, for så å ta de ut i skogen for å høre på stilheten og bare føle på følelsen. Det er kanskje noe vi er alt for dårlig på i de travle dagene vi lever?

Jeg syntes det er så dekorativt å legge en krans på et lysfat med lys i midten. Dette lysfatet står fast i drivhuset, så når jeg er der ute så blir lysene tent.

For noen dager siden så hadde jeg ei venninde på besøk, vi kledde godt på oss og bandt kranser ute. For en fantastisk kveld og en aktivitet som er sosial og gøy og gjøre sammen med noen. Har veldig lyst til å inviterer til en familiekveld i drivhuset, kanskje det blir i den nærmeste fremtid...

-GlennM




mandag 13. oktober 2014

Høsten er en fin tid for litt større prosjekter.

Kjære blogglesere!

Jeg har i lang tid hatt lyst på noen dyr på gården, så jeg har med jevne mellomrom spurt min samboer om å bygge et hønehus. Jeg trur ikke han har vært helt klar for dette, det har kanskje med at det har vært andre prosjekter som har stått i fokus?

Dette er fjerde året jeg etterspør ønske mitt om de beryktete hønene mine, og vet dere hva? I år så skjer det!!

I våres så støpte vi en platting til huset,og først nå på høsten tok vi videre tak i prosjektet. På det første bildet så ser dere at vi støper fast grunnmuren. Planen er at det skal være et hus med to rom, det ene er selvsagt til hønene og det andre er planen at det kanskje skal flytte inn noen flotte geiter eller sauer. Tiden vil vise.

Etter at betongen hadde satt seg så var alt klart til å begynne å snekre reisverket. Heldigvis så har jeg funnet meg en "handyman" som gjør en strålende jobb. Jeg er selv veldig flink til å holde, sope og rydde. Det er godt vi er flinke på forskjellige ting sier jeg..


Han er i god gang med å bygge reisverket til hønsehus, men det er fortsatt endel som gjenstår så jeg får heller komme tilbake i et seinere blogginnlegg der dere får se et litt mer ferdig resultat.

Høsten er en fin tid for litt større prosjekter.
Så jeg håper vi kommer et godt stykke på vei før snøen finner veien til Vestfold.

Har du noen forslag til noen fine, "utenom det vanlige" av geiter eller sauer? Si gjerne ifra! :)

-GlennM






fredag 10. oktober 2014

Fuglesesongen er i full gang.

Kjære blogglesere!

Fuglesesongen er i full gang, selv om jeg mater fuglene igjennom hele sommeren så er det absolutt nå det er gøyest med fuglen.

På sommeren så har jeg fuglematen litt oppi skogkanten, men om vinteren så blir det litt vanskeligere og gå med snø til høyt opp på knærne for å mate fuglene. Derfor flytter jeg da materene ned til hagen. Jeg har dessverre ingen store trær i hagen som er egnet til å henge fuglemat i. De trærne jeg har i hagen er feil plassert i forhold til at jeg ikke ser de fra vinduene i huset. Og hva er vel hyggeligere enn å sitte inne med fyr i peisen, pledd, en god kopp te og se ut på fuglene?

Et triks som jeg har tenkt på en stund er å finne et passende Bjørketre i skogen og sette det opp i hagen. Bruk en parasollfot som du kan fylle med vann/grus og sett stammen på treet ned, og "vips" så har du et flyttbart tre i hagen! Om du ikke syntes parasollfoten er av den peneste sorten så kan man dekke den til med strie, granbar eller annet materiale man har for hånden.
Da er alt klart for å henge opp fuglematerene og maten. Syntes nesten det ble et lite "julepreg" over det hele, når jeg sto å pyntet treet med matere og mat.

Det eneste man må være litt obs på er at kvistene ikke er alt for sterke, så man må passe på hvor man henger opp di tyngre materene. Derfor blir også materene plassert litt nære midten av stammen.

Er du flink til å passe på fuglene i vinter, eller har du noen andre smarte fugletips? Del di gjerne her! :)

-GlennM




onsdag 8. oktober 2014

Etter noen timer med spade og ny kompostjord.

Kjære blogglesere!

Jeg har lenge fundert på om jeg bare skulle fjerne bedet ved siden av garasjen, fordi jordsmonnet er litt surt og det har liksom aldri blitt noe greie på selve beddet. Det har egentlig bare vært et irritasjonsmoment så lenge vi har hatt det.

I seinsommer så var jeg en tur innom min kollega og ble inspirert, veldig inspirert! Etter besøket så fant jeg ut at nå er det dags for at mitt stusselige bed skal få en real "make-over".....

Etter noen timer med spade og ny kompostjord, så ble bedet riktig så fint. Det mangler enda noen planter, men jeg haster ikke noe med dette. Da jeg vil ha kryp timian og litt annet snadder her. (Har ikke sett dette i hagesentrene nå).

Jeg gleder meg allerede til neste sommer da planten har fått lov til å etablere seg, og begynt å vokse seg store og flotte! Husk å bruk god kugjødselkompost når du planter nyetablerte planter på høsten, slik at de får en god start og kan få et godt rotsystem.

Planene for den store sorte gryten midt i bedet er et stort fuglebad. Der jeg skal legge et fat oppi slik at det ikke blir så stor dybde. Trur det blir riktig så fint når planten begynner å etablere seg rundt gryten.

Har du et bed som trengs og friskes opp?

-GlennM


fredag 3. oktober 2014

Naturens mange mirakler.


Kjære blogglesere!

Høsten er tiden da dyrene går i hi, fuglene drar sydover og hagen gjør seg klar til å falle i dvale. Alt er så stille og nydelig på denne tiden.

Når Oktober kommer så pleier jeg å være ganske ferdig med hage, men det er jo alltids noen ting som må gjøres, deriblant ligger det å plante høstløk. I ditt nærmeste hagesenter så bugner det nå av høstløk i alle varianter, farger og størrelser. Hva er vel bedre enn å gå ut i hagen når snøen smelter og se all høstløken som titter frem av jorden og ønsker våren velkommen?








Jeg hører stadig at unge mennesker med hage ikke ønsker å sette høstløk fordi de trur det er så vanskelig. "Det er for viderekommende" har jeg hørt folk si. Dette er ord som skjærer i et gartnerhjerte!


Det å sette blomsterløk krever ingen "grønne fingre", for stort enklere kan det ikke bli. Grav opp et hull i det område du ønsker å sette høstløken og sett løken med "halsen" opp, sett løken med et par cm avstand. Sett gjerne løken litt tettere enn det som står på forpakningen, så blir resultatet frodigere. Ønsker du å forlenge blomstringstiden noe så kan du legge annenhver løk med halsen opp og ned, slik at noen av løken bruker litt lenger tid på å komme opp. Dekk til med jord og evt litt kugjødselkompost slik at løken får litt næring og en frisk start til våren.

Du kan plante løken din i staudebedet, under frukttrærne eller hvorfor ikke i en stor krukke på trappen som du kan nyte synet av med morgen kaffen i hånden.

Dette er et av naturens mange mirakler, fra en brun løk til en vakker blomst som står i all sin prakt og oser av kjærlighet til vår og sommer.

Skal vi ta og løfte høstløken opp og frem sammen? Høstløk til folket! :)

-GlennM

onsdag 1. oktober 2014

Inspirasjon og ideer til nye prosjekter og hobbyer.

Kjære blogglesere! Igår var det en deilig fridag med hagearbeid som sto for døren.
En etterlengtet dag til å gjøre en del ting som har hengt over meg en stund nå. Så nå har alle sommerblomstene tatt turen ned i komposten, en del stauder er klipt ned, gresset er nyklipt og drivhuset er vasket for året! Det ble tilåmed en stor kjele med hjemmelaget ertesuppe som står klar på komfyren.

Jeg syntes blogglivet er ganske herlig, det å surfe rundt fra blogg til blogg for å få inspirasjon og ideer til nye prosjekter og "hobbyer". Det er jo helt fantastisk! Jeg har fulgt en blogg en stund nå, og hun legger ut de nydeligste kranser. Jeg er jo tross alt lett påvirkelig, så dette må jo jeg å kunne greie! :)

Etter at drivhuset var ryddet og vasket dro jeg frem en benk midt i hagen, og satte meg foran drivhuset med utsikt mot vannet.
Jeg hadde klipt ned drueplanten min for sesongen (yes, vet at dette ikke er riktig tidspunkt for dette, men det har gått fint hvert år. Bare pass på å klipp årets tilvekst og ikke det gamle druestokken/plantevevet). Dette ble et perfekt underlag til en krans. Eføyen i hagen fikk en tur under saksen, da jeg ble inspirert av Hagerommet til denne type krans. Den ble også pyntet med kaprifolblomster og blomsterstanden fra Heuchera.

For en vidunderlig dag dette har vært. Ble du inspirert til å lage din egen krans? Eller har du kanskje allerede gjort det? Kanskje vi skal lage en kransestafett sammen?

-GlennM

mandag 29. september 2014

Drømmen om hvitløksflette av hjemmedyrket hvitløk.

Kjære blogglesere!

Grønnsakene i hagen er tatt opp og jorden i pallekarmene er dratt fint utover, slik at alt er klart for en ny sesong til våren igjen.
En vakker tid som jeg allerede gleder meg til å begynne på, men aller først så er det en nydelig høst med vakre farger og frisk luft i vente.

For mange så er "hagelivet" på hell, stauder begynner å visne ned, sommerblomster har begynt å bli brune og møbler blir pakket sammen. Vi ser alle frem til at denne sjauen er unna gjort, og vi kan lene oss stille og glade tilbake i god stolen med beina løftet.

En ting som jeg har hatt lyst til lenge, og som blir glemt hvert år er å sette hvitløk. Det er jo helt perfekt når pallekarmene er tomme og bruke denne plassen til noen hvitløksfedd.
Hvitløk er nemlig slik laget at de trenger høsten og vinteren for å spire og bli til nye hvitløk.


Hvitløk er overhode ikke vanskelig å få til, kjøp med deg noen hvitløker fra butikken som du kan dele opp i fedd. Del disse fra hverandre når du kommer hjem og putt feddene med litt avstand (ca 10-15cm) ned i jorden. Ha gjerne i litt god kompostjord eller kugjødsel sammen med feddene, og vann over til slutt. Da er alt klart for å lene seg tilbake og vente i spenning til våren igjen er i anmarsj (slutten av april - mai) for å høste inn hvitløken man satte på høsten.

Min drøm er å kunne lage en hvitløksflette av hjemmedyrket hvitløk. Har du startet med noen forberedelser til våren alt?

-GlennM