mandag 27. oktober 2014

Høsten er mosetid!

Kjære blogglesere!

For meg så er høsten mosetid! Det å ha friheten til å ta på seg turskoa etter jobb, og gå en liten tur i skogen for og sanke inn litt mose. Det er høst i mine øyne! Under høst og jul så går det mye mose hjemme hos oss. Brukes til underlag i dekorasjoner, potter på utsiden, surring av Svibler og Amaryllis og ikke minst moseballer!

Moseballer er super fint og dekorativt å bruke i dekorasjoner. Legg de sammen med lys på et fat, eller rett og slett legg dem i noen potter. Kanskje du vil lage små runde baller og henge de på en dekorativ grein, som f.eks vrihassel eller vripil. Her er det bare fantasien som setter grenser.

I innlegget krans på et lysfat lovte jeg at jeg skulle komme tilbake til hvordan man lager moseballer. Her kommer en liten steg for steg anvisning på hvordan de lages.




Det du trenger for å lage mosekranser er mose, vikletråd/ståltråd avispapir og brødpose.
(vikletråd får du kjøpt i de fleste hagesenter eller blomsterbutikker)


Start med å krøll et og et avispapir og legg inn i brødposen. Trykk deretter avisene litt sammen i posen og lag en knute på posen. (I denne ballen så har jeg krøllet 4 doble sider med aviser).


Legg avis/plast ballen oppå et moseflak og form mosen rundt ballen.
 

Ta vikletråd og surr rundt mosen, slik at den setter seg pent inntil og får en fin form. Surr gjerne noen ganger rundt, slik at ballen holder formen og ikke går opp i skjøter. Fest til slutt tråden.


Vola! Så er moseballen ferdig, kjempe enkelt og dekorativt. Morsom aktivitet for store og små, så her er det bare å samle sammen alle tropper. Ta en hyggelig søndag ute i skogen for å samle litt mose, så kan dere lage moseballer når dere kommer hjem. Det må vel være en perfekt dag?
Da er det bare å sette igang å lage moseballer, lyng-baller, hjerter, pynt med kongler, sølvtråd, stjerner og alt annet du måtte ønske.
Ønsker dere lykke til!

-GlennM 









2 kommentarer:

  1. Så fint å lage moseballer. Stor glede av det i Furulunden også :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig og høre! :) Moseballer hører høsten til og pynter så fint opp, og itillegg så er de super enkle å lage! :)

      Slett