fredag 3. oktober 2014

Naturens mange mirakler.


Kjære blogglesere!

Høsten er tiden da dyrene går i hi, fuglene drar sydover og hagen gjør seg klar til å falle i dvale. Alt er så stille og nydelig på denne tiden.

Når Oktober kommer så pleier jeg å være ganske ferdig med hage, men det er jo alltids noen ting som må gjøres, deriblant ligger det å plante høstløk. I ditt nærmeste hagesenter så bugner det nå av høstløk i alle varianter, farger og størrelser. Hva er vel bedre enn å gå ut i hagen når snøen smelter og se all høstløken som titter frem av jorden og ønsker våren velkommen?








Jeg hører stadig at unge mennesker med hage ikke ønsker å sette høstløk fordi de trur det er så vanskelig. "Det er for viderekommende" har jeg hørt folk si. Dette er ord som skjærer i et gartnerhjerte!


Det å sette blomsterløk krever ingen "grønne fingre", for stort enklere kan det ikke bli. Grav opp et hull i det område du ønsker å sette høstløken og sett løken med "halsen" opp, sett løken med et par cm avstand. Sett gjerne løken litt tettere enn det som står på forpakningen, så blir resultatet frodigere. Ønsker du å forlenge blomstringstiden noe så kan du legge annenhver løk med halsen opp og ned, slik at noen av løken bruker litt lenger tid på å komme opp. Dekk til med jord og evt litt kugjødselkompost slik at løken får litt næring og en frisk start til våren.

Du kan plante løken din i staudebedet, under frukttrærne eller hvorfor ikke i en stor krukke på trappen som du kan nyte synet av med morgen kaffen i hånden.

Dette er et av naturens mange mirakler, fra en brun løk til en vakker blomst som står i all sin prakt og oser av kjærlighet til vår og sommer.

Skal vi ta og løfte høstløken opp og frem sammen? Høstløk til folket! :)

-GlennM

1 kommentar:

  1. Ja det er ett mirakel, ett vakkert mirakel.
    Jeg skal få løk i jorden i dag, her hos meg har det vært litt varmt for løken frem til nå.

    Da denne jobben er gjort har vi mye å glede oss til når våren kommer.

    God søndag.

    SvarSlett