mandag 29. april 2013

Drømmer om å dyrke selv.

Kjære blogglesere!

Di fleste av oss drømmer om et eget sted man kan dyrke grønnsaker og urter, hvor man kan høste di deiligste råvarene som er 100% økologiske og uten sprøytemidler.

Det er mange måter man kan bygge opp en grønnsakshage på, enten ved å plante rett i jorden eller lage en forhøyning som man planter oppi. Hva som er penest kommer helt ann på enn selv.
Det kanskje mange gjør feil er at man tenker for stort. Man skal tenke igjennom før man begynner å endevende tomten sin for å lage en grønnsaksåker. Kanskje man skal begynne i det små og heller utvide videre til neste år? Det viktigste er at man ikke tar seg vann over hode og gjør "alt for mye" på engang. Det kan være lett for at drømmen blir til mas og kjas om prosjektene blir for store.
En enkel måte å få seg noen nye krydderkasser på er å investere i en pallekarm eller to som man fyller med jord, og vips så har man et nytt "bed". Her kan man dyrke duftende krydder, sprøe reddiker og nydelige salater. Eller om du ønsker å bruke litt mer tid og gjøre deg mer med flid kan man bygge sine egne "kasser" som man kan få akkurat som man selv ønsker.
Selv bygde vi våre egne i fjor, så jeg gleder meg til å plante ut i disse når faren for frost er over.
Husk at man plasserer "grønnsakshagen" på et solrikt sted i hagen, da di fleste grønnsaker og urter vil ha rikelig med sollys.

Lykke til med dine hageforberedelser.

-Glenn Morten-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar