søndag 19. mai 2013

Et hav av fristelser.

Kjære blogglesere!


Nå er endelig tiden kommet for å kunne plante ut de fleste sommerblomster i krukker og ampler, milde netter som bevarer blomstene våre igjennom hele sommeren. De siste dagene har vi virkelig fått kjenne på sommervarmen på dagtid, og det er en fantastisk tid vi er i.

Hvorfor er det slik at vi nordmenn bestandig skal velge det som er "trygt og kjent" til våre kasser og krukker? Hvorfor velger vi den samme Pelargonia "Villa De Paris" år etter år til våre blomsterkasser, og ikke tørr å bytte den ut? Hvorfor er det slik at vi velger det samme som mor og kanskje bestemor har hatt i sine kasser kun fordi det er denne planten vi vet om og er trygg. Ofte når vi er i hagesentrene våre så går vi målbevisst bort til 10pk Lobelia eller Tagetes uten å tenke på at det kunne vært gøy og prøvd ut noe annet spennende.
Neste gang du handler blomster til krukkene dine kanskje du har lyst til å prøve noe spennende og eksotisk, kanskje du har lyst til å prøve et sitrontre, Eukalyptus eller pasjonsblomst? Bland inn noe nytt og spennende sammen med det du er kjent med, så skaper du et spennende utrykk i dine krukker. Ofte så kan man også ta inn de litt mer eksotiske vekstene i vinterhalvåret for overvintring. Ikke vær redd for å prøve ut nye sorter og vekster, kanskje du til å med for en ny favoritt?
Engletrompet (Brugmansia) er en av mine favoritter av sommerblomster. Med nydelige store trompeter av blomster, som brer en herlig duft på kvelden. Hva er din "eksotiske" favoritt?

Lykke til med å finne et hav av spennende planter til dine krukker!

-Glenn Morten-

2 kommentarer:

  1. Disse blomstene ser så ekte og naturlig. Jeg elsker dem. Denne bloggposten er bare rett og slett fantastisk.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei Silk Flowers! :)
      Tusen takk for hyggelig kommentar på innlegget mitt og at du liker bloggposten. :)
      Det har vært stille fra meg en veldig god stund nå, men vurderer å ta opp bloggen igjen..... :)

      Store hagehilsener fra Glenn Morten

      Slett