fredag 12. desember 2014

Lykter av glass og servietter

Kjære blogglesere!

Julen nærmer seg med stormskritt, det er enda litt tid igjen med "julestria" før julefreden senker inn i de tusen hjem. For en nydelig tid vi er inne i, julen er simpelthen bare helt fantastisk!

Det er stadig noen nye utfordringer som står for tur! For noen helger siden så var jeg og ei venninne på julemessen på Lillestrøm og der så vi ei dame som hadde laget noen fine lysglass med motiver. De var kjempe flotte, og selvsagt så ble vi såpass inspirerte til å skulle lage våre egne.

Syntes de ble kjempe fine, og så enkelt og kunne lage selv. Tenkte jeg ville dele dette med dere, de er jo kjempe fine julegaver eller til enn selv!




Det du trenger er glasser (her kan du bruke norgesglass eller tomme syltetøyglass eller det du har for hånden), skolelim, pensel og fine servietter.


Start med å klipp opp serviettene slik at de passer rundt glassene (serviettene har som oftest flere lag, så dra lagene fra hverandre slik at du sitter igjen med den "delen" som det er trykk/motiv på). "Mal" på limet på glasset, anbefaler og lime ca halve glasset om gangen, for limet kan tørke litt fort.


Fest deretter servietten på glasset og trykk/klapp forsiktig inntil. Gjenta dette til du er helt rundt, slik at det er motiv rundt hele glasset (med litt overlapp på serviettene).


Mal deretter over serviettene med lim til slutt og la tørke.


Og vips så har du ferdige lyslykter, super dekorative og enkle å lage. Trur det havner noen slike under treet i år hos meg! :)

Ha en strålende 3.adventshelg!
-GlennM

3 kommentarer:

  1. Det fikk jeg lyst til å prøve:) Takk for tipset!

    SvarSlett
  2. Det er bare å kaste seg ut i det, de blir kjempe fine. Og så lett som det er! :)
    Ha en god lørdag! :)

    SvarSlett
  3. Dette skal jeg lage med barna på vennegruppe!
    Veldig fine og dekorative :)
    Bente

    SvarSlett