fredag 26. april 2013

Plantenes første valg.

Kjære blogglesere!


Enda noen dager nærmere varme, late og avslappende dager ute i hagen. Eller er det spaden som står og roper på deg fra en krok? Uansett hvem av delene så er det en herlig tid i vente.

Det jeg syntes kan være litt hjerteskjærende; når jeg ser nye flotte planter som blir plantet i en billig jord kun fordi den er rimelig, eller kanskje det er uvitenhet. Mest sannsynlig det sist nevnte. Hvorfor er det slik at vi kan bruker flere tusen kroner på planter, men vi skal da spare inn på jorden vi planter disse inn i? 
Hvordan hadde vi selv syntes det var å leve på 4 dager gammelt brød og vann, bare fordi dette var billig? Vi trenger næring for å holde kroppen gående, det samme er det med plantene våre.

Gi plantene en god jord med et yrende mikroorganismeliv og masse næring, så vil plantene trives og vi får mer glede av plantene vi planter i bed og krukker. Dette er en god investering for både plantene og deg selv.

Når jeg får lov til å hjelpe andre mennesker med hage og plantevalg som passer for nettopp dem, så kjenner jeg at det varmer litt ekstra i hjerte.

                                                                 -Glenn Morten-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar